Allt du behöver veta om nikotinfritt snus

Hej alla, välkommen till ännu ett nytt inlägg här på Hjärta Världen! Idag kommer jag att gå igenom allt du behöver veta om nikotinfritt snus. Jag har nämligen testat att använda just denna typ av snus under ett par veckor nu, och jag känner att det kunde vara roligt att dela med mig av mina tankar kring detta.

Först och främst, vad är nikotinfritt snus egentligen? Som benämningen kanske avslöjar så handlar det alltså om snus som är helt utan nikotin.

Nikotinfritt snus har bara funnits på marknaden under ett par år, och är än så länge en relativt ny produkt. Dessa typer av prillor växer snabbt i populäritet över hela landet, och det finns många anledningar varför människor väljer att börja snusa nikotinfritt snus istället för ”vanligt” snus.

Gravida kan snusa nikotinfritt snus

En stor fördel med nikotinfritt snus jämfört med vanligt snus ät att människor som är gravida och vill fortsätta använda snus, kan göra det. Nikotinfritt snus är också populärt bland människor som försöker sluta röka cigaretter, eftersom det kan vara ett bra verktyg för att få bukt denna dåliga vana.

Om du är gravid och vill fortsätta snusa kan alltså nikotinfritt snus vara ett bra alternativ för dig. Det är dock viktigt att komma ihåg att vissa märken av nikotinfritt snus fortfarande innehåller små mängder nikotin. Om du är orolig för att du ska få i dig någon nikotin bör du därför alltid kontrollera innehållsförteckningen på snuset ordentligt innan du köper.

Vad innehåller nikotinfritt snus?

Nu när vi vet lite mer om nikotinfritt snus ska vi titta närmare på vad det faktiskt innehåller.

Att nikotinfritt snus inte innehåller något nikotin är väl mer eller mindre självklart, men vad många inte känner till är att denna typ av snus ofta är helt utan tobak också.

De flesta märken av nikotinfritt snus innehåller ersättningsingredienser såsom stärkelser, vilket kan orsaka karies om det används för mycket. Dessutom innehåller vissa märken av nikotinfritt snus även små mängder koffein och andra växtdelar. Andra vanliga ingredienser är vegetabilisk olja, salt aromer, emulgeringsmedel och surhetsreglerande medel.

Nikotinfritt snus är inte bra för munhygienen

Även om nikotinfritt snus kan vara ett bättre alternativ än vanligt snus för gravida kvinnor och personer som försöker sluta röka är det viktigt att komma ihåg att denna typ av snus kan ha en dålig inverkan på din munhygien.

Detta beror som sagt på att ersättningsingredienserna i nikotinfritt snus, t.ex. stärkelser i form av majfibrer, kan orsaka karies om de används i överskott. Av detta skäl är det viktigt att vara noggrann med att borsta tänderna varje dag, och att begränsa användningen av nikotinfritt snus så dina tänder får möjlighet att återhämta sig.

Några slutord

Det var allt som jag tänkte dela med mig av idag faktiskt. Hoppas du fann detta inlägg intressant. Om du har några frågor, kan du som vanligt alltid höra av dig till mig med dessa.

Tjillevippen, vi hörs!

/Linus