En dag på sjön

Hej alla! Nu är jag tillbaka igen och är mer skrivsugen än någonsin. Idag tänkte jag skriva om ett av mina fritidsintressen som jag håller väldigt kärt. Jag har väldigt många intressen som gillar att lägga min fritid på. Allt från basket och fotboll till tv-spel, matlagning och mycket mycket mer. Det är dock inte något av dessa intressen jag tänkte prata om idag. Idag tänker jag nämligen prata om fiske.

Jag har hållit på mid fiske lite till och från sedan jag var liten. Det började med att jag och min lillebror gick med i den lokala fiskeklubben redan när jag var en liten pojk. Om jag inte minns fel hade vi då fiskträffar på tisdagskvällar nere vi hamnen. Vi fiskade efter flundror och strömming och  jag har faktiskt för mig att jag var ganska duktig redan då.

Ute och fiskar då och då

Nu för tiden är jag inte ute och fiskar särskilt mycket. Jag är inte något proffs när det kommer till fiske och påstår mig inte vara det heller. Majoriteten av gångerna jag drar ut och fiskar gör jag det tillsammans med min duktiga och erfarna kompis Helge. Han älskar verkligen fiske och kan det mesta inom området.

När vi är ute och fiskar brukar jag vanligtvis få låna ett av Helges fiskespön. Jag har dock under sommaren köpt mig ett helt eget spö. Det ska dock tilläggas att detta spö är ett ganska budgetköp och i jämförelse med Helges fiskespön är det rena rama amatör spöet. Men jag tänkte att man måste börja någonstans och att detta var bättre än ingenting.

Var ute förra veckan

Jag och Helge var senast ute och fiskade förra veckan. Vi tog hans båt ut i det lokala träsket en lördagsförmiddag och satt i flera timmar och jagade efter fisk. Jag hade med mig mycket fika och nu i efterhand var det en riktigt bra val. Det var nämligen väldigt dåligt med napp och i ärlighetens namn blev det ganska långtråkigt efter ett tag.

Dagen fick dock ett riktigt klimax när Helge drog upp en fet gädda på hela 7 kg. Vi kunde knappt tro våra ögon. Ingen av oss hade tidigare sett en så stor fisk. Den största gäddan jag dragit upp låg på 4 kg.

Tjillevippen, vi hörs!

/Linus