Fifa 21 har släppts!

Den bästa tiden på året är här. Det nya FIFA-spelet har släppts. Detta årets upplaga heter FIFA 21. Det finns inget spel som jag får så mycket nostalgikänslor som när jag spelar detta spel.

För er som inte vet är FIFA världens största fotbollsspel och om jag inte misstar mig är det även världens mest populära sportspel. Jag själv har spenderat tusentals timmar på detta spel och upplevt allt från glädje till sorg när jag spelat.

Hur som helst, för ett tag sen släpptes alltså FIFA 21 och jag kan knappt beskriva hur exalterad jag är över att sätta tänderna i detta spel. Det finns flera olika spellägen på, men det spelläge som jag nästintill uteslutande kommer att spela är Ultimate Team. Jag kommer längre ner i detta inlägg berätta mer om det spelläget.

För det jag tänkt att skriva om är idag är faktiskt om spellägena som finns att välja mellan. Jag kommer utan inbördes ordning lista några av de mest populära spellägena. Nu sätter vi igång.

Ultimate Team

Även om jag inte skulle ranka dessa spel i inbördes ordning kan jag här och nu säga att spelläget Ultimate Team är det i särklass mest populära spelläget på FIFA 21. I detta spelläge ska du enkelt förklarat bygga ditt eget drömlag och sedan tävla mot andra spelare online.

När du spelar Ultimate Team kan du både spela online och offline. Utöver att just spela matcher kan du bland annat köpa & sälja spelare, öppna paket, och justera din lagtaktik. Ultimate Team är som ni kanske förstår mitt personliga favoritspelläge.

Karriärläge

Detta spelläge spelas enbart offline. När du spelar karriärläge får du välja mellan att skapa en spelare eller tränare. Detta spelläge är väldigt populärt bland många som gillar singleplayer-spel och inte ute efter att spela online mot andra.

Avspark

Att sitta hemma i soffa och spela FIFA mot polarna kan ibland vara något av det bästa som finns. När du endast vill spela en match mot någon annan på din konsol (eller mot datorn) är det avspark som du bör välja. Detta spelläge är ganska straight forward. Välj lag, matchställ, startelva, och börja sedan spela.

Pro Clubs

Spelläget Pro Clubs är en variant av karriärläget. I detta spelläge gör du nämligen också din egen gubbe som du kan spela med. Till skillnad från karriärläget spelar du Pro Clubs online tillsammans med dina polare.

Tjillevippen, vi hörs!

/Linus