Hur jag gjorde mitt vardagsrum redo för fotbolls-EM

Hej alla! Hoppas alla ni läsare mår bra. Jag själv är faktiskt lite deppig just nu. Sveriges landslag åkte ju ur fotbolls-EM bara för ett par dagar sedan. Detta tyckte jag var väldigt tråkigt då jag har jag varit väldigt laddad inför detta mästerskap.

Mina förhoppningar på att Sverige skulle ta sig långt var ganska stora. Tyvärr slutade resan vid åttondelsfinal denna gång. Det är surt som attan, men det enda man kan göra är att slicka såren och ladda om för VM-kvalet som börjar nu i höst.

Jag har faktiskt sett varenda match i detta mästerskap då jag tycker det är oerhört intressant att följa alla lagen. Så med största sannolikhet kommer jag se alla resterande matcher också.

Anledningen till varför jag följt detta mästerskap så intensivt, utöver det faktum att jag älskar fotboll, är att jag renoverat mitt vardagsrum. Jag kände att det var dags för en uppgradering inför EM, och köpte därför i våras in en hel del nya möbler. I denna artikel idag tänkte jag berätta lite mer om vad jag köpt in, och hur jag känner inför det nyrenoverade rummet.

En superbra fåtölj

Jag har faktiskt en relativt ny soffa i mitt vardagsrum som inte är mer än 2-3 år gammal, men jag kände trots detta att något saknades. Därför bestämde jag mig för att investera i en skön fåtölj med fotstöd.

Nu i efterhand kan jag verkligen säga att det är något annat att sitta i en fåtölj och kolla på tv jämfört med att sitta i soffan. På något sätt är det bara en bättre känsla, som jag inte riktigt kan förklara.

När jag började leta efter fåtöljer visste jag inte riktigt var jag skulle börja nånstans om jag ska vara helt ärlig. Det finns ju nämligen så många olika butiker. Men en kompis till mig rekommenderade dock hemsidan VidaXL och det var faktiskt ifrån den e-butiken som jag i slutändan beställde ifrån.

4K-TV på plats

I flera år har jag haft en lite 24 tums tv som jag ärvt från min farmor efter att hon tyvärr gick bort.

Denna tv har fungerat och gjort jobbet, men i ärlighetens namn är den för liten för min smak. Jag bestämde mig därför för att även införskaffa mig en ny tv. Här tänkte jag att det var lika bra att köpa något av kvalitet, då jag inte gör den här typen av köp särskilt ofta.

Det fick bli en 50 tums med 4k-upplösning från Philips. Som ni kanske förstår var detta allt annat än billigt, men ack så värt det var. Skillnaden mellan att se på en 24 tums tv och en 50 tums tv är enorm, och jag ångrar verkligen inte mitt köp.

Nytt tv-bord

Sist men inte minst införskaffade jag mig även ett nytt tv-bord. Jag har precis som med min tidigare tv inte bytt soffbord på en herrans massa år, så jag kände att det var dags för en uppgradering.

Mitt tidigare soffbord fick jag faktiskt av mina föräldrar i samband med att jag flyttade hemifrån för första gången, och efter ett antal på på nacken hade den blivit ganska sliten. Detta gjorde också att hela känslan i vardagsrummet blev bättre.

Tjillevippen, vi hörs!

/Linus