Ibland måste man unna sig

Hej alla! Jag har alltid varit en person som förespråkar en sund och frisk livsstil. Ända sedan jag varit liten har jag alltid gillat att röra på mig, det ligger i min natur helt enkelt. Det jag rekommenderar personer som har svårt att motivera sig till träningen är att hitta en träningsform som du tycker om att utöva. För mig är det fotboll, om jag ska vara helt ärlig ser jag nästan inte ens mitt fotbollsspelande som en träningsform utan helt enkelt bara något som jag älskar att göra.

En sund och hälsosam livsstil bygger dock inte enbart på att man tränar. Även kost och sömn är minst lika viktigt när det kommer till att tänka hälsosamt. I detta blogginlägg tänkte jag dock inte prata något mer om just detta.

Jag tänkte snarare skriva om vikten av hur viktigt det är att kunna unna sig själv saker. För det är faktiskt så: oavsett hur bra det är att träna och hålla sig till ett strikt kostschema så måste man ibland unna sig själv saker.

1 cheatday i veckan

Jag försöker alltid hålla koll på hur mycket mat jag stoppar i mig. På så sätt får jag en bättre koll på hur min kropp fungerar och jag kan på ett mycket enkelt sätt veta att jag får i mig tillräckligt mycket näring som min kropp behöver.

För att jag inte ska börja tröttna på mitt kostschema har jag valt att ha en så kallad ”cheatday” varje vecka. Under denna dag får jag nämligen är vad och hur mycket jag vill utan att behöva fundera över några matscheman.

Faktum är att en ”cheatday” till och med kan hjälpa dig som vill gå ner i vikt att göra detta på ett snabbare sätt. Även fast detta låter för bra för att vara sant stämmer detta.

Ät inte för mycket

Även fast ”cheatdays” må vara väldigt lockande och som sagt även helt nödvändiga i vissa fall gäller det att man inte går och har ”cheatdays” varannan dag. För mycket av det goda är aldrig bra och om du går och stoppar i dig vad du vill och hur mycket som helst flera gånger veckan kommer du inom kort att se dig själv börja gå upp i vikt istället.

Tjillevippen, vi hörs!

/Linus