Min kusin har döpt sin son

Hej alla! Hoppas det är bra med er, även fast vi befinner oss mitt i all denna coronakaos. Med mig är det iallafall hur bra som helst. Det är äntligen tillåtet att fler än 8 personer samtidigt får befinna sig på en och samma fotbollsplan, och vårt lag har såldes börjat träna fotboll igen.

Jag tror inte jag riktigt kan förklara hur mycket detta verkligen betyder för mig. En annan väldigt rolig nyhet är att det går rykten om att de eventuellt kommer släppa in publik till den Allsvenska fotbollspremiären. Jag ska dock vara ärlig och säga att jag inte tror på detta förens jag ser det.

Hur som helst var det inte fotboll och Allsvenskan jag tänkte skriva om idag. Det jag tänkte skriva om i detta inlägg är faktiskt något helt annat. Jag ska nämligen skriva om min kusin Sofias dop av hennes yngsta son, som jag deltog på förra helgen.

Ett coronasäkert dop

Det första ni kanske kommer att tänka på nu när jag sagt att jag varit på dop är om det verkligen är klokt att hålla ett dop under dessa tider. Som tur är kan jag här och nu meddela att hela dopet var coronasäkert.

Själva dopet ägde rum som vanligt i en kyrka, men det var bara den närmaste familjen som var på plats. Jag och flera andra var faktiskt bara med på länk. När jag fick inbjudan var min första spontana reaktion att jag inte riktigt visste hur det hela skulle gå till väga. Nu i efterhand kan jag dock säga att det i princip kändes som att man var på plats i kyrkan trots att jag såg det hela genom datorskärmen.

Sofia och hennes sambo hade tänkt ut det hela riktigt bra måste jag säga. De hade anlitat en kameraman som fixade med själva sändningen så att de kunde fokusera på dopet. När de var dags för fikat efteråt fick alla på länk fixa sina egna godsaker och kaffe. Om ni vill veta så åt jag en kanelbulle och drack en kopp kaffe med mjölk.

Vad döptes barnet till?

Kanske undrar du över vad min kusin och hennes sambo valde för namn till deras son. Innan jag avslöjar namnet vill jag dock återberätta hur de kom fram till namnet. Min kusin Sofia berättade nämligen detta för alla under fikat efter dopet.

Efter att Sofia och hennes sambo hade fått reda på att det var en son de skulle få hade de direkt börjat spåna på namn som de kunde tänka sig att han skulle få heta.

Sofia velade mellan Lukas, Vidar och Carl. Hennes sambo hade dock andra tankar kring namnet. Han hade faktisk bestämt sig för ett enda killnamn. Han ville att hans son skulle heta Sune efter Sofias morfar som hade gått bort året innan.

På grund av denna anledning bestämde sig också Sofia för att gå med på att deras son skulle få heta Sune. Det var faktiskt väldigt fint av dem tycker jag.

Det var allt jag hade att skriva om idag. Hoppas läsningen var rogivande och att du tittar in här igen framöver.

Tjillevippen, vi hörs!

/Linus