Mina topp 4 drömresmål

Hej alla! Som några av er kanske minns nämnde jag i mitt första inlägg på bloggen att jag har en dröm att resa världen runt. Jag tog även upp att har jag sparat en hel del pengar för detta, men eftersom att jag just nu är arbetslös är jag tvungen att ta ifrån dessa sparpengar.

Jag är dock i fullt sökande efter ett nytt jobb och ska här i dagarna på flera olika arbetsintervjuer hos en rad olika arbetsgivare. När jag väl har ett jobb igen kommer jag kunna börja spara pengar till resandet. Förhoppningarna är någonstans att kunna komma iväg någon gång under 2021, detta bygger dock på att det lugnat ner sig i värden och att gränserna öppnats mera.

Planering, planering, och ännu mer planering

Mycket planering har skett för att resan ska bli så bra som möjligt. Jag är dock inte i närheten av att vara klar med planeringen och det finns ännu en hel del som måste planeras. Jag har dock under mitt planerade lyckats samla ihop några platser som jag bara måste besöka.

Jag kommer nedanför lista mina top 4 drömresmål under min resa. Notera dock att dessa resmål rankas utan inbördes ordning.

Maldiverna

Maldiverna har sedan länge lockat mig något otroligt. Det klara vattnet och de långa sandstränderna är något som jag helt enkelt måste uppleva innan min tid på jorden är slut. Att resa till Maldiverna är något som länge endast varit tillgänglig för de med stor budget, men vad jag läst på internet ska det tydligen gå att resa dit även om man har en begränsad budget.

New York

Staden som aldrig sover, drömmarnas stad, New York. Sedan jag varit liten har det funnits något speciellt kring New York för mig. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag är säker på att en resa dit skulle vara fantastisk.

Island

Just att resa till Island är något som jag faktiskt nu under senare år blivit intresserad av. Hur löjligt det än kan låta så kom idén efter att jag sett ett youtube-klipp på en kille som dokumenterade sin resa på Island.

Thailand

Thailand kanske är lite av ett standardval för många svenskar när det kommer till att resa utomlands, trots detta är det ett av mina drömresmål. Jag tror det har att göra med den vackra naturen, kulturen, och även på grund av hur pass billigt det är att leva där.

Tjillevippen, vi hörs!

/Linus