Vad jag tror om corona-vaccinet

Hej alla! Hoppas ni mår bra, det gör jag. Jag sitter i soffan mätt och belåten och löser lite korsord framför en brasa. Hur mysigt låter inte det? Jag känner mig just nu mer hoppfull än vad jag känt mig på jag vet inte hur länge. Corona-vaccinet är här i Sverige och man har redan börjat vaccinera folk.

Om jag förstår det rätt är det de äldre som kommer att prioriteras först att få vaccinet. Det kommer således ta ett tag innan jag får möjligheten att ta det, men det gör inget för mig. Det viktiga är att vaccinet börjar rulla ut så vi så snart som möjligt kan återgå till det vanliga.

Är vaccinet farligt?

Det finns en hel del människor som säger att de inte kommer ta vaccinet. Såklart är detta upp till var och en att avgöra.

Jag vet inte om alla människor är seriösa med sina uttalanden, men det finns de personer som tror att vaccinet innehåller ett chip så att högre makter ska kunna hålla koll på de som tar vaccinet. Det tror alltså helt seriöst att hela corona-viruset var planterat med mening.

Jag tror verkligen inte att detta är fallet. Med det sagt har jag ingen aning om det kommer finnas några bieffekter av att man tar vaccinet. Många minns nog svininfluensan och vaccinet som gjorde att visa personer fick narkolepsi. Jag tror att många är rädda att något liknande kommer hände med detta vaccin.

Kommer jag ta vaccinet?

Jag vet ännu inte riktigt om jag kommer ta vaccinet. På ett sätt tycker jag det är skönt att jag inte kommer kunna ta vaccinet nu direkt. Då kan man ju se om vaccinet fungerar för de som tar det.

Om vi märker att vaccinet inte har några bieffekter kommer jag garanterat ta det. Även om jag är ung och inte har så stor sannolikhet att dö av viruset finns det alltid en risk, så det är bättre att vara på den säkra sidan.

Tjillevippen, vi hörs!

/Linus