Varit hemma från jobbet ett bra tag

Hej alla! Hoppas alla mår bra under alla dessa enligt mig sjuka tider. Jag mår faktiskt bättre än på länge. Jag har nämligen varit tvungen att isolera mig i över 2 veckor vilket tagit på mitt psyke en hel del.

Allt började när jag en dag för ungefär två veckor sedan vaknade med ont i halsen. Jag vet inte om jag är själv att tänka såhär, men till en början funderade jag faktiskt på att gå till jobbet för jag tänkte att det bara var lite ont i halsen.

Efter jag samtalat med min mor bestämde jag mig dock att stanna hemma. Enligt rekommendationerna ska man ju trots allt stanna hemma om man har minsta lilla symptom. Så jag följde det och stannade hemma.

Tog mitt första test

Som tur var fanns det en ledig tid för provtagning av corona redan samma dag som jag blev sjuk. Jag bokade då denna tid. Om jag inte minns fel var det klockan 13:00. Sagt och gjort, jag åkte dit och gjorde testet.

För er som inte gjort testet än rekommenderar jag att ni tar med er än spyhink. Jag var otroligt nära på att spy ner hela bilen när jag stoppade ner provstickan i halsen.

Väntade en vecka

Man kan inte säga att det går snabbt för forskarna att granska alla tester. För mig tog det en hel vecka att få svar. Med det sagt, jag kan nog inte föreställa mig vilket högt tryck det är på dessa personer, så jag ska kanske inte säga något då dem nog gör sitt bästa.

När jag väl fick mitt test visade det sig att man inte hade kunnat granska testet av någon anledning. Jag hade alltså väntat i en vecka på ett test i en hel vecka i onödan. Väldigt irriterande!

Tog mitt andra test

Efter att jag hade fått mitt provsvar bokade jag direkt en ny testtid. Tro det eller ej, men jag fick denna gång en tid samma dag också. Denna gång skulle man både stoppa ner provsticka i halsen och upp i näsan. Man skulle även spotta i en kopp.

Det tog även en vecka för att jag skulle få tillbaka mina provsvar. Vad tror ni då, hade jag corona? Nej det hade jag inte. Det kanske låter sjukt, men jag hade nästan hoppats på att jag hade haft det, för då hade jag fått det överstökat.

Jaha, det var min lilla historia om hur mina 2 senaste veckor har varit.

Hoppas läsningen var intressant!

Tjillevippen, vi hörs!

/Linus